Izaslanstvo Interparlamentarne unije Velike Britanije posjetilo Skupštinu HNŽ-a

29.05.2018.
u 15:57

Izaslanstvo Interparlamentarne unije Velike Britanije (BGIPU) boravilo je u utorak u službenom posjetu Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) gdje je razgovaralo s predsjedateljem Skupštine Šerifom Špagom i njegovim zamjenikom Tomislavom Martinovićem.

Tom prigodom domaćini su ih upoznali s gospodarskim i drugim potencijalima HNŽ-a, posebice s turizmom, kao najvažnijom granom razvoja Županije.

Također, razgovarano je o načinima i mogućnostima poticaja poduzetništva mladih, posebno visoko obrazovanih, u cilju smanjenja njihovog odlaska u zemlje zapadne Europe.

Izaslanstvo, koje predvodi predsjedatelj BGIPU-a Nigel Evans, zanimalo se i o pitanjima obrazovanja u HNŽ-u, iskorištenosti turističkih potencijala, kao i o potencijalima obnovljivih izvora energija.

 Domaćini su zahvalili gostima na podršci i pomoći koju Ujedinjeno Kraljevstvo pruža svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini na pokretanju i provođenju reformskih procesa i ubrzanja EU i NATO integracija, navodi se u priopćenju Skupštine HNŽ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije