Predizborna kampanja

Izdane 24 odluke o uklanjanju plakata

29.09.2016.
u 09:00

Inspektorat urbanističko-građevinske, ekološke i komunalne inspekcije Županijske uprave za inspekcijske poslove Sarajevske županije od početka izborne kampanje za lokalne izbore 2016.godine do danas primio je i obradio 44 zapisnika i službene bilješke s fotografijama kojima su komunalni redari KJKP “RAD” evidentirali prekršaj nepropisnog oglašavanja.

Na temelju dostavljene dokumentacije inspektori su izdali 24 odluke političkim subjektima, kojima je naređeno uklanjanje nepropisno postavljenih plakata na lokacijama na kojima su prekršaji utvrđeni.

S obzirom na to da kampanja ulazi u završnu fazu, ponavljano je upozorenje svim političkim subjektima koji sudjeluju na ovim izborima da se nelegalno plakatiranje na području svih devet općina Sarajevske županije svakodnevno prati, evidentira i sankcionira. Neposrednu kontrolu i evidentiranje nepravilnosti vrši Služba komunalnih redara KJKP “RAD”, čiji zaposlenici fotografiraju predmet prekršaja, sastavljaju službene bilješke, odnosno zapisnike, koje potom dostavljaju županijskoj komunalnoj inspekciji.

Sukladno zakonskim propisima i ovlastima, komunalni inspektori odmah pokreću postupak, koji podrazumijeva donošenje odluke o uklanjanju nelegalno postavljenih plakata te izdavanje prekršajnoga naloga.

Kazne za nelegalno plakatiranje propisane su Zakonom o komunalnoj čistoći SŽ-a, a kreću se do 6000 KM za pravne osobe, 1000 KM za odgovornu osobu u pravnom subjektu, te do 700 KM za fizičku osobu. Uz to, upozorava se i da svako nepostupanje po odluci županijskoga inspektora podliježe izdavanju prekršajnoga naloga. Shodno odredbama Zakona o organizaciji tijela uprave u FBiH, kazne za taj prekršaj kreću se do 20.000 KM za pravni subjekt, odnosno do 2000 KM za odgovornu osobu u pravnom subjektu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?