bilateralni susret

Izetbegović: Rado sam se odazvao pozivu da dođem u Beograd

23.06.2017.
u 16:57

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas u Beogradu, gdje je došao da bi nazočio svečanosti povodom inauguracije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da se rado odazvao ovom pozivu.
 
Izetbegović je uoči bilateralnog susreta s predsjednikom Srbije kazao da je njegova poruka podrške beogradskim i muslimanima u Srbiji, "da se ide u džamiju, da se čuva svoja tradicija, da se brani naše pravo, naš identitet i naša vjera".

"O tome ćemo danas i razgovarati s Vučićem. Mislim da treba s lijepih riječi preći na neka lijepa djela. Muslimana u Srbiji ima dosta i oni zaslužuju da s građevinskim dozvolama izgrade neke džamije da nam se ne bi desilo ono što se desilo u Zemun Polju početkom ramazana", rekao je Izetbegović.

Kao ključni problem između dviju država, Izetbegović je naveo "negiranje genocida u BiH, negiranje identiteta Bošnjaka u BiH, kao i podrška ljudima koji odlikuju ratne zločince".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?