posjet

Izetbegović se sastao s Tuskom

Izetbegović
08.11.2016.
u 18:35

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sastao se s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom.

Izetbegović je informirao Tuska o dinamici napretka Bosne i Hercegovine u realizaciji postavljenih zadataka i ciljeva u domenu integracije u EU, kao i o planiranim predstojećim koracima BiH. Razmijenjena su mišljenja o situaciji i odnosima u regiji, kao i izazovima i prijetnjama s kojima se suočavaju BiH i regija zapadnog Balkana. 

Tusk je izrazio zadovoljstvo Izetbegovićevom posjetom Bruxellesu te čestitao na napretku koji je BiH postigla, rekavši da je impresioniran njime, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sugovornici su se složili da je potrebna intenzivnija politička komunikacija između EU i regije zapadnog Balkana, s ciljem bolje razmjene informacija i koordinacije pristupa u suprotstavljanju izazovima i prijetnjama koje pogađaju regiju i EU.  U tom smislu, predsjednik Europskog vijeća Tusk je pozdravio ideju predsjedatelja Izetbegovića o političkom dijalogu na visokom nivou EU-Zapadni Balkan i izrazio spremnost i podršku da se u idućem razdoblju ta inicijativa detaljno razradi. 

Predsjedatelj Izetbegović je potvrdio čvrsto opredjeljenje da BiH nastavi sa provođenjem Reformske agende i procesom pristupanja EU, te izrazio očekivanje da će BiH do kraja 2017. dobiti kandidatski status. Predsjednik Europskog vijeća Tusk je izrazio punu podršku nastavku provođenja Reformske agende u okviru obnovljenog pristupa EU, navodi se u priopćenju iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije