Program obnove i prevencije od poplava

Izgraditi zajednički sustav ranog upozoravanja na poplave

28.01.2017.
u 10:00

Shvaćajući značaj medija, ne samo u kriznim situacijama kakve su poplave već i u vremenu poslije dana D, općina Šamac (RS), koja je u Posavini prva osjetila nadmoć prirode (rijeka Bosna prvu ju je u kratkom vremenu pretvorila u vodeni grad), i Neovisni ured za razvoj (NBR) okupili su veliki broj predstavnika medija (čak osam TV kuća iz BiH, predstavnika radija, tiskovina i ostalih medija) kako bi što bolje javnosti predstavili program materijalne i stručne potpore za male poduzetnike i poljoprivredna gospodarstva.

U općine po prijave

Provedba programa odvijat će se u okviru programa potpore civilnom društvu za oporavak od poplava 2014., odnosno projekta “Potpora održivom oporavku od poplava za Domaljevac-Šamac, Vukosavlje i Šamac” koji je financiran novcem Europske unije. Skup je održan u skupštinskoj dvorani općine Šamac uz nazočnost predstavnika općine te 45 potencijalnih podnositelja zahtjeva, kao i predstavnika organizacija civilnog društva.

Najviše je riječi bilo o programu potpore obnavljanju ekonomskih aktivnosti malih poduzeća/obrta (do pet zaposlenih), obiteljskih gospodarstava, kao i o kreiranju zasebnih i zajedničkih planova, nadzoru, sprečavanju i izgradnji zajedničkog sustava ranog upozoravanja na poplave.

Posebno zanimanje izazvali su detalji vezani uz uvjete i način prijave na javni poziv za dodjelu stručne i materijalne potpore, kao i kriteriji odabira krajnjih korisnika. Javni pozivi objavljeni su na web-stranicama i oglasnim pločama općina, a zainteresirani mogu preuzimati prijavne obrasce u njihovim šalter-dvoranama. Krajnji datum za prijavu je 10. veljače 2017. godine.

Materijalna pomoć

- Proces dodjele materijalne potpore, uz opće i posebne uvjete, odabir korisnika, obuhvaća i provođenje odgovarajućih obuka i pružanje mentorske potpore prilikom izrade poslovnih planova.

Maksimalno dopušteni iznos planiranih sredstva bit će utrošen za dodjelu materijalne pomoći u visini od 60.000 eura.

Orijentacijski broj korisnika projekta je trideset, odnosno minimalan broj krajnjih korisnika po svakoj općini je deset.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na javni poziv, naglasili su predstavnici Neovisnog ureda za razvoj.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije