šamac

Izgradnja 19 stambenih jedinica u Šamcu

Čordaš
15.12.2016.
u 12:37

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš izjavio je u Šamcu da bi iduće godine trebalo da počne izgradnja 19 stambenih jedinica u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja koja će koštati oko milijun KM.
Čordaš je naveo da su povratnici u ovu općinu 2013. godine podnijeli zahtjev za stambeno zbrinjavanje u okviru ovog programa. 

"Čekali su, nažalost, dugo, ali evo radiće se 19 stambenih jedinica iz tog programa, te po dvije iz saudijskog programa i iz programa Ministarstva", rekao je Čordaš nakon razgovora sa predsjednikom šamačke Skupštine općine Đurom Ivanovićem o realizaciji projekata resornog ministarstva na području Šamca. 

On je dodao da je na sastanku bilo riječi o Regionalnom stambenom programu kao najznačajnijem što se tiče povratničke populacije, te o projektima koje će resorno ministarstvo realizirati u općini Šamac. 

Čordaš je istakao da je u ovom trenutku najvažnija održivost povratka. 

"Važno je da su sastanku prisustvovali povratnici koji su iznijeli ono što ih najviše muči, a to je problem vodoopskrbe u par mjesnih zajednica. Pokušaćemo to riješiti u idućoj godini", naveo je Čordaš. 

Ivanović je rekao da su dogovoreni neki projekti koje bi trebalo realizirati u idućoj godini. 

"Razgovarali smo o Regionalnom stambenom projektu, infrastrukturi i pitanjima koja svakodnevno stižu od izbjeglih osoba i povratnika", kaže Ivanović. 

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković koji je podsjetio da je na lokalnim izborima zajednička lista HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 osvojili tri mandata, da je formirana skupštinska većina i da je Ivanović izabran za predsjednika Skupštine općine. 

"Došli smo da damo podršku njegovom radu i svima koji misle dobro ovoj opštini. Osim političke, biće i podrške različitim projektima", rekao je Jerković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije