konferencija

Josip Brkić sudjelovao na 15. godišnjoj konferenciji NATO-a o kontroli oružja, razoružanju i neširenju oružja za masovno uništenje

23.10.2019.
u 17:31

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjedatelj Komisije za NATO integracijski proces mr. sc. Josip Brkić sudjelovao je na 15. godišnjoj konferenciji NATO-a o kontroli oružja, razoružanju i neširenju oružja za masovno uništenje koja je u razdoblju od 21. do 23. listopada 2019. godine održana u Bruxellesu.

Tijekom konferencije, kojoj je prisustvovao i generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg,  predstavnici NATO zemalja članica, kao i partnerskih zemalja, razmijenili su mišljenja i predstavili iskustva iz domene jedne od najvećih sigurnosnih prijetnji aktualnog trenutka. Također, razgovaralo se i o kreiranju uvjeta za održavanje uspješne Pregledne konferencije NPT-a, koja se treba održati iduće godine, kao i o izazovima i ulozi NATO-a i partnera u procesu kontrole, razoružanja i neširenja oružja za masovno uništenje.


Zamjenik ministra Brkić je na marginama konferencije održao sastanak s pomoćnicom generalnog tajnika NATO-a za politička pitanja i sigurnosnu politiku Bettinom Cadenbachn s kojom je razgovarao o aktualnoj situaciji u BiH i aktivnostima u NATO i EU integracijskim procesima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?