RECEPT

Kako napraviti dobar punč za hladne zimske dane?

Getty Images
09.12.2018.
u 08:09

Napitak koji potječe iz Indije, još od 17. stoljeća, ima mnogo varijacija

Blagdansko doba, osim na kuhano vino, miriše i na punč. Iako na ovim prostorima češće posežemo za kuhanim vinom, ljubitelji punča neće propustiti priliku da ga i ovih blagdana kušaju. 

Napitak koji potječe iz Indije, još od 17. stoljeća, ima mnogo varijacija, a u potrazi za nekim kojeg bi ovih blagdana mogli i sami pripremiti, naišli smo na recept CroChefa koji možete pripremiti u mikrovalnoj pećnici, a sastojke gotovo sigurno već imate u svojoj kuhinji.  

SASTOJCI

rno vino, 1 l

čaj, 500 ml crnog

rum, 500 ml tamnog

klinčić, 3

naranča, 1

limun, 1

šećer, 500 g

cimet, 1 korica

PRIPREMA

U lonac ulijte vino, crni čaj, sok od limuna i naranče te dodajte kolut limuna i naranče, koricu cimeta, klinčiče. Sve kuhajte na laganoj vatri pazeći da ne zavrije. 

Mješavinu prelijte u vatrostalnu zdjelu za punč, zaimačom zagrabite što više šećera, a ostatak šećera dodajte u punč.

Zaimaču sa šećerom držite iznad zdjele s punčom, natopite s rumom i usplamtite. Dok još gori, šećer i rum polako ulijevajte u punč.

Sve zajedno promiješajte, ugasite plamen, dodajte ostatak ruma, još jednom promiješajte i poslužite.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije