nekoliko savjeta

Kako se riješiti bora na dekolteu?

01.12.2020.
u 18:30

Kad su bore u pitanju, područje dekoltea je često zaboravljeno dok ne počnemo stariti i pogledamo se u zrcalo.

Zapravo, jedan od prvih znakova starenja možemo vidjeti na prsima, čak i prije negoli na licu, a pojave se bez upozorenja. Skincare rutinu nerijetko završavamo na području brade, ne tretirajući vrat i dekolte koji su također izrazito bitni. Koža na području dekoltea je jako tanka i često nezaštićena ZF-om, koji je jedan od glavnih uzročnika starenja kože. Osim toga, suho vrijeme, zagađeni zrak, UV zračenja i bore spavalice na ovom se području najviše pokazuju. Ako spavate na boku ili trbuhu, šanse da vam se koža “gužva” oko osam sati tijekom noći povećavaju mogućnost za nastanak bora, piše ljepotaizdravlje.hr

Kako ih spriječiti i prevenirati?

1. Vodite računa o skincareu dekoltea
Proširite svoju skincare rutinu na vrat i dekolte. To ne znači da trebate raditi masaže kao na licu, samo kreme i serume (posebno vitamin C i hijaluronsku kiselinu) koje koristite ravnomjerno razmažite po području dekoltea.

2. Koristite preparate sa ZF-om
Jednako kao što bi svaki dan trebalo nanositi ZF na lice, bitno je nanijeti ga i na prsa jer su i ona također često izložena suncu. Čak i ako imate vestu, nastavite to prakticirati jer je bitno da steknete naviku.

3. Stimulirajte produkciju kolagena
Bore se počinju pojavljivati u trenutku kada nam u koži počinje nedostajati kolagena. Kako biste potencirali proizvodnju istog, dobro je uzimati kolagen u suplementima od kojeg će vam koža postati elastičnija i bolje hidratizirana (dehidrirana koža brže dobiva bore).

4. Spavajte na leđima
Ako ste jedni od onih koji mogu kontrolirati poziciju u kojoj spavaju, naviknite se spavati na leđima. Ova je metoda svakako bolja za odgodu nastanka bora nego nakon što su već nastale, jer u tom slučaju – neće ništa učiniti. Također, spavanje u svilenim, finim materijalima apsolutni je beneficij za vašu kožu.

5. Koristite nježne pilinge
Piling dekoltea poboljšat će teksturu vaše kože, ali je bitno biti izrazito nježan jer je ovaj dio kože dosta osjetljiv. Koristite eksfolijante kao što je glikolna kiselina, nakon čega stavite masku na dekolte, s jednako nježnom formulom. Svakako, prije nego što stavljate kiseline na ovo područje, isprobajte na manjem dijelu kože kako ne biste imali reakcije.

6. Isprobajte retinoide
Također, prije nego što ih počnete koristiti, isprobajte ih na manjem dijelu kože, no u globalu, retinoidi mogu pomoći izgraditi jaču kožu i minimalizirati pojavu bora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?