IMA I KRUMPIRIĆE

'Kao nov': Čuvala hamburger iz McDonald'sa star 24 godine

31.08.2020.
u 14:46

Korisnica TikToka Aly Sherb podijelila je video u kojem je njezina baka pokazala hamburger i krumpiriće iz McDonald'sa, koje u ormaru čuva od 1996.. Izgledaju suho, ali definitivno se ne čini da su stari 24 godine

Video koji je dosad pregledan već više od 3 milijuna puta, prikazuje baku iz Amerike koja čuva hamburger i pržene krumpiriće iz McDonald'sa od 1996. godine.

U videu baka otvara kutiju u kojoj čuva hamburger u svom ormaru. Prvo pokazuje omot hamburgera na kojem se vidi reklama za NASCAR iz 1996. godine. Zatim vadi krumpiriće te komentira kako izgledaju kao da su pali iza sjedala u autu prije mjesec dana te da nisu istrunuli ili se po njima ulovila plijesan.

Nakon toga, izvadila je hamburger i iako nije rečeno kakav je originalno naručila, sad vidimo da ima samo pecivo i meso, koji također nisu istrunuli niti se po njima stvorila plijesan.

Slična priča pojavila se i nedavno, a tada je slučaj komentirala Anne Christensen, direktorica za reputaciju brenda iz McDonald'sa.

- U odgovarajućem okolišu, naši burgeri, kao i većina naše hrane, mogla bi se razgraditi, ali da bi se to dogodilo, moraju postojati neki uvjeti, a tu prvenstveno govorimo o vlazi. Isto tako, iako taj burger samo izgleda osušeno, nikako nije isti kao i na dan kada je napravljen - rekla je.

S njom se složio i profesor Donald W. Schaffner sa Sveučilišta Rutgers, koji je specijaliziran za hranu, te rekao kako McDonald's priprema svoje hamburgere 'dobro pečene' te da već tim procesom ubiju veliku većinu bakterija, a ako se nakon toga čuva u suhim uvjetima, nema razloga da se uhvati plijesan ili da se raspadne, piše Fox News


Na internetu mnogi objavljuju snimke hrane koju čuvaju desetljećima. Tako je David Whipple iz države Utah objavio kako čuva burger star 20 godina. Kaže kako ga je 1999. godine kupio radi prezentacije o enzimima o propadanju hrane.

Burger je uspio sačuvati, ali baka s TikToka ipak drži rekord. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?