Ne zavaravajte se

Karcinom od "slim" i "light" cigareta teže dijagnosticirati i brže napreduje

cigareta
Patrik Macek/PIXSELL
11.04.2016.
u 13:22

Konzumiranje "light" i "slim" cigareta utječe na razvijanje karcinoma na plućima koji je teže dijagnosticirati i koji brže napreduje.

Član radne grupe za kontrolu konzumiranja duhana udruženja Torkas u Turskoj dr. Oguz Kilinc kazao je kako konzumiranje duhana i duhanskih proizvoda izaziva različite bolesti, među kojima je i karcinom, javlja Anadolija. 

On je dodao kako je ranije bila uvriježena praksa da konzumiranje duhana izaziva karcinom na bronhijama, a da danas korištenje "slim" i "light" cigareta uzrokuje rak na perifernim dijelovima pluća gdje ga je teže otkriti.

Kilinc je podsjetio i na to da pušači koji koriste ove vrste duhana uvlače više dima kako bi osjetili više nikotina i da aroma i boja duhanskih proizvoda nije smanjila negativni utjecaj nikotina na zdravlje.

Liječnik Kilinc smatra da je neophodno duhansku industriju staviti pod kontrolu ukoliko se želi smanjiti konzumacija duhana i duhanskih proizvoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?