Održava se 20. put

Kiša kreirala program jubilarnog Dječjeg karnevala u Čapljini

19.08.2018.
u 09:38

Prvi dan jubilarnog 20. međunarodnog ljetnog karnevala u Čapljini, bez obzira koliko se organizatori trudili, protekao je u znaku kiše. Ljetni pljusak je sa središnjeg gradskog Trga kralja Tomislava natjerao koju stotinu mališana, kreatore programa, goste i organizatore u sportsku dvoranu, piše Večernji list BiH. Bio je to pravi stampedo pred ljetnim pljuskom, pa su na trgu ostali prazni stolovi i stolice, prikladna postavljena dekoracija. Prodavači kokica, balona i sladoleda… ostali su bez kupaca, a oni koji su malo zakasnili umjesto na trg išli su u dvoranu jer nije bilo vremena ni da se pravodobno obavijeste građani o promjeni mjesta održavanja.

Izabrana princeza

- Kad pripremao karneval, uvijek u obzir uzimamo i mogućnost kiše. Međutim, kako proteklih dana nije bilo oborina, mislili smo da će Dječji karneval proći bez smetnji. Počelo je padati iznenada, tako da smo morali brzo reagirati. Što je zanimljivo, u okolnim naseljima bilo je malo ili nimalo kiše - konstatira Katja Stojić, tajnica Turističke organizacije Čapljinka, organizatora karnevala, te dodaje: - Na kraju moramo biti zadovolji kako je sve ispalo. U potpuno drugačijim uvjetima, u dvorani, uspjeli smo realizirati većinu programa - kazala je. Sadržaj programa Dječjeg karnevala bile su kreativne radionice, različite društvene igre, natjecanje, druženje s maskotama... Po prvi put ove je godine birala se i princeza Dječjeg karnevala, a u žestokoj konkurenciji titulu je ponijela Lorena Cvitanović, koja će uz kraljicu karnevala predvoditi glavnu karnevalsku povorku. Valja reći da su okupljene curice vrlo ozbiljno shvatile izbor, tako da je ocjenjivački sud za izbor princeze imao težak posao. Dječji karneval, uz ostale, pratili su Šveđanin Lars Algella, predsjednik Europske asocijacije karnevalskih gradova Europe (FECC), zatim Guy van der Ecken iz Belgije, član Međunarodnog odbora FECC-a, i njegova supruga Marie–Luise Buggenhout te drugi.

Spektakl

Unatoč ljetnom pljusku, sudionici su se šalili stihovima iz folk uspješnice - Pada kiša pa se stiša, vjetar piri pa se smiri…”, aludirajući na to kako će glavna karnevalska svečanost biti spektakl.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije