Posjet za Dan grada Kaštela

Kiseljak i Kaštela njeguju prijateljske odnose već 16 godina

07.03.2016.
u 08:00

Izaslanstvo općine Kiseljak predvođeno načelnikom Mladenom Mišurićem Ramljakom boravilo je ovih dana u Kaštelima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, kao i ostalim događajima

Ove godine navršava se 16 godina otkako je općina Kiseljak donijela odluku o bratimljenju s Kaštelima. 
Da spomenuta odluka nije tek puka formalnost, potvrđuje bezbroj primjera suradnje na različitim poljima. Ni u jednom od dva mjesta, Kiseljaku, kao ni Kaštelima, u proteklih 16 godina ni jedan značajan datum ni događaj nije obilježen bez gostiju iz prijateljskih općina.

U tom duhu, izaslanstvo općine Kiseljak predvođeno načelnikom Mladenom Mišurićem Ramljakom boravilo je ovih dana u Kaštelima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, kao i ostalim događajima koji su bili dio programa obilježavanja Dana grada Kaštela.

Uz načelnika Kiseljaka, u izaslanstvu su bili i Josip Kvasina, predsjednik OO HDZ BiH Kiseljak i predsjedatelj Sabora Srednjobosanske županije, kao i Dejan Štekić, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH, OO Kiseljak.

Izaslanstvo Kiseljaka ovom je prilikom, zajedno sa svojim domaćinima, polaganjem vijenaca odalo počast prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu, kao i svim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Ured Ivana Udovičića, gradonačelnika Kaštela, u znak sjećanja na ovaj posjet gostiju iz prijateljskog Kiseljaka krasit će slika planinskog krajolika središnje Bosne. Dar je to općine Kiseljak Kaštelima, a izaslanstvo Kiseljaka imalo je priliku uživati u zvucima klapske pjesme na koncertu dalmatinskih klapa koji je bio dio kulturnih sadržaja kojim je upotpunjeno obilježavanje Dana grada Kaštela.

Grad Kaštela obilježava svoj dan upravo na datum 4. ožujka u spomen na isti datum daleke 852. godine kada je knez Trpimir, darovavši crkvicu svetog Jurja u Putalju splitskoj nadbiskupiji, u pisanoj darovnici izdanoj u Bijaćima prvi put napisao “knez Hrvata milošću Božjom”, odnosno “Dux Croatorum iuvatus munere divino”.

Općina Kiseljak, uz Kaštele, njeguje prijateljstvo sa Zaprešićem i Koljnofom (Mađarska).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?