1. dječja olimpijada

Kiseljak u znaku dječjih igara i zabave

12.06.2017.
u 09:00

Kiseljak je na jedan dan potpuno “podjetinjio”. Tako bi se u najkraćem moglo opisati ozračje koje je vladalo na 1. dječjoj olimpijadi koja je protekle subote održana u Kiseljaku. Inicijativa za organiziranje tog događaja, prvog u Kiseljaku, ali i okolici, krenula je iz “Čarobnog svijeta”, točnije Kristine Josipović, direktorice i vlasnice te ustanove za brigu o mališanima školske dobi.
Budući da svaka dobra ideja u Kiseljaku nailazi na plodno tlo, i u organiziranje Olimpijade uključila se Udruga mladih “Kiss”, a potporu realiziranju projekta osigurali su i Općina Kiseljak, Federalno ministarstvo kulture i sporta te Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije.
Da mališanima ništa ne nedostaje, od hrane i pića do slatkiša, pobrinula su se brojna poduzeća s ovog područja - Sarajevski kiseljak, Stanić beverages, tiskara CPU i druga. Za sigurnost mališana brinuli su i volonteri članovi Frame, Crvenog križa, Srednje škole Kiseljak.
Zahvaljujući svima njima, Park generala Filipovića pretvoren je u sportske terene na kojima se natjecalo 160 mališana, učenika svih devet osnovnih škola koje rade u Kiseljaku.
Nakon simboličnog paljenja olimpijske baklje, a ta je čast pripala Mladenu Mišuriću Ramljaku, načelniku Kiseljaka, igre su mogle početi.
S paljenjem baklje sudionici su u zrak pustili balone. Njihovo šarenilo najavilo je pregršt zabavnih događaja u kojima je uživalo oko pet stotina mališana.
Osim nogometa, natjecalo se i u trčanju na 50 metara, štafeti, skoku u dalj te bacanju loptice u dalj. Baloni, klauni, fece painting te brojne društvene igre upotpunili su sadržaj 1. dječje olimpijade u Kiseljaku po čijem završetku je upriličen koncert iznenađenja na kojemu su nastupile mnoge glazbene zvijezde iz Kiseljaka i okolice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?