Zadnje ovogodišnje zasjedanje Parlamenta BiH

Konačna odluka o izmjeni Zakona o lijekovima

parlament
28.12.2016.
u 10:00

Parlamentarna skupština BiH radni dio ove godine završit će u četvrtak 29. prosinca, kada se u Sarajevu održava 40. sjednica Zastupničkog doma.

Zasjedanje kolegija

Prethodit će joj zasjedanja užeg i šireg kolegija te sjednice parlamentarnih povjerenstava na kojima se razmatraju točke koje su na dnevnom redu ove sjednice. Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima jedan je od zakona o kojima će se zastupnici izjasniti na posljednjem ovogodišnjem zasjedanju. Ustavnopravno povjerenstvo Zastupničkog doma podržalo je na jučerašnjoj sjednici u drugoj fazi prijedlog zakona o izmjeni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima. Među točkama najavljenog dnevnog reda su i dva zakona čiji su autori sami zastupnici. Šemsudin Mehmedović predložio je izmjene i dopune Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, a Damir Arnaut izmjene i dopune Zakona o upravi BiH. Zastupnički dom državnog Parlamenta razmatrat će i godišnje izvješće Europske komisije o BiH, kao i dva izvješća o izvršenoj reviziji učinka. Prvo izvješće odnosi se na aktivnosti institucija BiH za provođenje zaštite i spašavanja u prirodnoj ili drugoj nesreći, a drugo na učinkovitost sustava razminiranja u BiH.

Rasprava o ostavkama

Imenovanje članova UO Javnog radiotelevizijskog servisa BiH iz bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda izazvalo je mnogo polemike na prošloj sjednici, a vjerojatno će sjednice kolegija prije ovotjednog zasjedanja Doma otkriti kakav će biti epilog ove točke dnevnog reda. Od ostalih pitanja o kojima će raspravljati donji dom državnog Parlamenta treba izdvojiti i razmatranje ostavke Žike Krunića na mjesto člana Neovisnog odbora Parlamenta BiH kao neovisnog tijela policijske strukture BiH. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?