susret s veleposlanicom Toudic

Kordić pozvao francuske kompanije da investiraju u Mostar

16.03.2021.
u 14:37

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u utorak u Gradskoj vijećnici veleposlanicu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic s kojom je razgovarao o aktualnim temama.

Veleposlanica Toudic čestitala je gradonačelniku Kordiću na izboru za gradonačelnika Mostara te kazala kako je ovo jedan od njezinih prvih posjeta u mandatu u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Grada Mostara.

Gradonačelnik je upoznao veleposlanicu s prilikama u Mostaru te s inicijativama koje žele provesti u svom mandatu te ju je pozvao da iznađe način kako zainteresirati francuske poslovne kompanije da dođu i investiraju u Mostar.

Istaknuo je kako Mostar ima potencijala, a gradska vlast želi sa svoje strane čim prije kreirati bolju poslovnu klimu za ulaganja i gospodarsku suradnju.

Veleposlanica je istaknula kako se zbog pandemije europske kompanije sada više okreću ovom dijelu nego dalekim istočnim zemljama, što smatra šansom za BiH i Mostar te dodala da postoji mogućnost poslovne suradnje i otvaranje proizvodnih pogona.

U tom kontekstu spomenula je i francusku razvojnu agenciju koja će od iduće godine biti prisutna u BiH, posebice na polju obrazovanja i klime.

Gradonačelnik je kazao kako Mostar ima sveučilište i univerzitet s velikim brojem studenata i svakako je obrazovanje segment u kojem se može iznaći prostor za suradnju i konkretne projekte.

Izrazio je i želju da se Mostar bratimi s nekim od francuskih gradova, a veleposlanica je podržala taj prijedlog i rekla kako će se osobno angažirati jer takva suradnja može biti na obostranu korist i interes, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?