konferencija Salzburg foruma

Krešić: Razmjena informacija od vitalne važnosti u borbi protiv terorizma

Mijo Kresic
14.06.2016.
u 17:12

Bosna i Hercegovina nema dvojbi niti u opredjeljenju niti u poduzimanju konkretnih koraka da u punom svom kapacitetu bude posvećena zajedničkim inicijativama i akcijama protiv svih vrsta sigurnosnih prijetnji, poručio je zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić na današnjoj ministarskoj konferenciji u Dubrovniku.

Na ovom skupu koji okuplja ministre unutarnjih poslova zemalja Salzburg foruma i grupe prijatelja Salzburg foruma, predstavnike institucija i agencija EU i međunarodnih organizacija, razgovarano je o problemu migracija i upravljanja granicama te borbi protiv terorizma na regionalnoj razini.

Krešić je u svom obraćanju istaknuo da je razmjena informacija od vitalne važnosti u borbi protiv terorizma.

„Ovo je transnacionalna prijetnja i izazov, pa i borba protiv terorizma mora biti transnacionalna. Od izuzetne je važnosti i bliska suradnja utemeljena na solidarnosti i reciprocitetu“, kazao je Krešić.

Govoreći o izazovima migracija, Krešić je poručio da će Bosna i Hercegovina i dalje raditi na razvijanju regionalne i međunarodne suradnje, ispunjavati svoje obveze u procesu europskih integracija te iskoristiti sve postojeće resurse kako bi mogla odgovoriti na potencijalnu krizu s humanog, ali i sigurnosnog stajališta.

„S obzirom da je vanjsko-politički cilj BiH pristupanje Europskoj uniji, podržat ćemo sve aktivnosti na polju unaprijeđenja granične sigurnosti“, dodao je Krešić, predloživši unaprjeđenje sustava razmjene informacija između EU i država koje se nalaze na vanjskoj granici EU, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije