paket vrijednom šest milijardi eura

Krišto i Sattler o novom investicijskom paketu EU za zapadni Balkan: 'Dodatna motivacija za ubrzanje procesa europskih integracija'

14.11.2023.
u 17:05

Radi se o investicijskom paketu vrijednom šest milijardi eura od kojih su dvije milijarde eura bespovratnih sredstava i četiri milijarde zajmova, podijeljenom u četiri stupa

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu sa šefom Izaslanstva Europske unije i posebnim predstavnikom Europske unije u BiH veleposlanikom Johannom Sattlerom o Planu rasta - novom investicijskom paketu EU-a za zapadni Balkan.

Tijekom susreta istaknuto je kako je Plan rasta kreiran kao podrška ekonomskom rastu naše zemlje kroz približavanje jedinstvenom tržištu Europske unije i s ciljem ubrzanja napretka BiH ka punopravnom članstvu.

Radi se o investicijskom paketu vrijednom šest milijardi eura od kojih su dvije milijarde eura bespovratnih sredstava i četiri milijarde zajmova, podijeljenom u četiri stupa od kojih je prvi uvođenje zapadnog Balkana u jedinstveno tržište, drugi dovršenje Zajedničkog regionalnog tržišta, treći ubrzanje temeljnih reformi i četvrti povećanje pretpristupnih sredstava, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Krišto je rekla da će Plan rasta zasigurno djelovati kao dodatna motivacija za ubrzanje procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini, kao i u regiji, priopćeno je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije