VIJEĆE MINISTARA BIH

Krišto s veleposlanicima zemalja članica EU-a: Potpora BiH za otvaranje pretpristupnih pregovora

Foto: Flickr
1/2
31.10.2023.
u 17:30

Veleposlanici zemalja članica EU-a informirali predsjedateljicu Krišto o demaršu potpore BiH za otvaranje pretpristupnih pregovora

Veleposlanici država članica Europske unije danas su u Sarajevu informirali predsjedagteljicu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanu Krišto o demaršu podrške BiH za otvaranje pretpristupnih pregovora s Europskom unijom.

Podršku su pružili veleposlanici: Republike Hrvatske, Republike Italije i Republike Slovačke u BiH Ivan Sabolić, Marco Di Ruzzo i Roman Hloben, otpravnik poslova Veleposlanstva Grčke Minas Ounanian te prvi tajnik veleposlanstava Republike Austrije i Češke Republike Dominik Urak i Aleš Ottmar.

Zahvalivši sugovornicima na podršci koju njihove države pružaju na putu integracije Bosne i Hercegovine u EU, Krišto je istaknula da je potrebna daljnja snažna i kontinuirana politička podrška država članica EU-a, čime će se omogućiti ispunjavanje obveza BiH i što skorije otvaranje pretpristupnih pregovora, već do kraja 2023. godine.

Krišto je istaknula kako je Bosna i Hercegovina jasno i nedvojbeno opredijeljena za ulazak u Europsku uniju, što je strateški i konačni cilj i težnja ka izgradnji stabilnosti, prosperiteta i napretka BiH.

- Svesrdna pomoć država članica EU-a, čiji su predstavnici i danas uputili podršku Bosni i Hercegovini, kao i svih ostalih prijatelja u Europskoj uniji, veoma je značajna za stabiliziranje političkih prilika u našoj državi i ostvarenje njenog strateškog cilja i vanjskopolitičkog prioriteta, a to je punopravno članstvo u Europskoj uniji - kazala je predsjedateljica Vijeća ministara BiH, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?