Ususret blagdanima

Kupuju se darovi, priprema trpeza, čekaju rođaci iz dijaspore... I ne mora sve biti savršeno, važno je zajedništvo

15.12.2017.
u 07:00

Od Božića nas dijeli još deset dana, a pripreme za taj najradosniji blagdan u punom su jeku. Gradovi su već odavno ukrašeni i odišu blagdanskim raspoloženjem. Gužve u trgovačkim centrima najavljuju da će građani i ove godine većinu svojih plaća, ušteđevina... potrošiti na darove najmilijima, ali i bogatu božićnu trpezu. Uskoro će uslijediti i gužve u gradovima, ali i na graničnim prijelazima zbog dolazaka dijaspore jer je ipak najljepše proslaviti Božić u rodnom mjestu.

Blagdanske gužve

Iako su božićni i novogodišnji blagdani za mnoge najljepše doba godine, tu je ipak i stres koji izazivaju gužve u trgovina, užurbanost, veliki broj obveza. Psihologinja Ivana Trlin iz Mostara smatra kako se sav stres može izbjeći dobrom organizacijom i spoznajom da sreća nije u darovima i obilju hrane. - Treba sve dobro isplanirati i ne čekati zadnje dane. Često smo svjedoci da u ovom razdoblju ljudi u trgovinama znaju biti neraspoloženi i nervozni - rekla je za Večernji list psihologinja Trlin.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije