Austrijski kancelar

Kurz: Zapadni Balkan na europskoj agendi podigći na visoko mjesto

LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL
17.06.2021.
u 17:19

U Beču će sutra, u organizaciji austrijske vlade, biti održana konferencija o zapadnom Balkanu. Domaćin skupa, austrijski kancelar Sebastian Kurz, rekao je u intervjuu za Tanjug kako je cilj da ovom konferencijom vratiti zapadni Balkan na visoko mjesto na agendi EU.

"Zapadni Balkan je regija koja je nama u Austriji, a i meni osobno važna. Kad sam bio ministar vanjskih poslova počeo sam se zalagati za tu regiju, i to sam nastavio i kao kancelar", rekao je Kurz.

Kurz je kazao da je pandemija koronavirusa mnoge teme zasjenila i stavila u drugi plan, a tako i zapadni Balkan.

"Glavni cilj ove konferencije je da zapadni Balkan na europskoj agendi podignemo na veoma visoko mjesto. Želimo staviti snažniji fokus na ovu regiju, kao i da i sve izjave, razgovori o europskoj perspektivi, konačno postanu realnost", objasnio je austrijski kancelar.

Na konferenciji u Beču, prema najavi austrijske vlade, sudjelovat će premijeri Crne Gore Ranko Krivokapić, Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, Bosne i Hercegovine Zoran Telgetija, kosovski premijer Aljbin Kurti, predstavnici Albanije, te i izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?