Redatelj o aferi

Kusturica: Žele mi oteti Andrićgrad, ali neće uspjeti

Emir Kusturica
Doug Peters/Press Association/PIXSELL
11.09.2015.
u 15:06

- Nema nikakvog bankrota i blokade računa u Andrićgradu. Riječ je samo o tome da nedostaju još neke građevinske dozvole, ali čim ih pribavim, a hoću sigurno, neće biti ni tog problema zbog PDV-a, tvrdi proslavljeni redatelj Emir Kusturica o navodima UNO-a BiH, prema kojima duguje više od 600.000 eura PDV-a jer je utvrđeno da su zgrade u Andrićgradu kod Višegrada izgrađene bez građevinskih dozvola. Točnije, tvrtka „Andrićgrad“ neosnovano je prikazala odbitak ulaznog PDV za izgradnju Andrićgrada, što nije mogla uraditi jer za izgrađene objekte nije imala potrebne . Da ih je imala, onda ne bi bilo ništa sporno.

Kusturica pak tvrdi da je posrijedi samo „proceduralni problem“ i da nema nikakve prinudne naplate i blokade računa, kao što tvrde u Upravi.
- Po zakonu, čim dobijem preostale građevinske dozvole, taj navodni dug se briše. Andrićgrad je veliki entitet i već je pribavljeno oko 40 građevinskih dozvola. Nedostaju samo još tri - naglašava Kusturica za Kurir.

Za nedobivanje ovih građevinskih dozvola on krivi vladajuću stranku SDS u Višegradu koja, kako kaže, gaji animozitet prema njemu i iz političkih razloga hoće da mu uzme Andrićgrad. Na pitanje zašto misli da će sada lakše doći do preostalih dozvola, Kusturica odgovara: - Zato što je sada sve to preuzela Republika Srpska. Već su pribavljene lokacijske dozvole i siguran sam da će uskoro biti i građevinske. Afera je napravljena ni oko čega.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije