PDP

Likvidacija još jedne banke govori o katastrofalnom stanju u RS

PDP
04.05.2016.
u 16:04

 Likvidacija još jedne banke u Republici Srpskoj je pokazatelj kako aktuelna vlast vodi RS, koja je u katastrofalnom stanju, izjavio je danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Komentirajući informacije da je Agencija za bankarstvo RS-a donijela rješenje o oduzimanju dozvole za rad Banci Srpske, te da je pokrenula postupak njene likvidacije, Borenović je postavio pitanje šta će biti s oko 150 milijuna KM depozita te ko će za to snositi odgovornost.

- Vrlo brzo će mnogi odgovarati za stanje u Banci Srpskoj. Najodgovorniji su oni koji su nas u proteklom periodu ubjeđivali da do likvidacije neće doći, već do njene transformacije za koju se znalo da nije moguća, rekao je predsjednik PDP-a u medijima.

Agencija za bankarstvo RS uvela je privremenu upravu u Banku Srpske 16. studenog  prošle godine zbog toga što nije radila u skladu sa Zakonom o bankama RS i drugim zakonskim i podzakonskim propisima. Od tada su i blokirani svi depoziti u ovoj banci.

Nakon što i zvanično bude pokrenuta likvidacija sigurno će biti isplaćeno 55 milijuna KM osiguranih depozita, jer se radi u ulozima građana i firmi čiji pojedinačni iznosi ne prelaze 50.000 KM i čiju isplatu garantuje Agencija za osiguranje depozita BiH.

Preostalih 95 milijuna KM koji nisu osigurani biće isplaćeno u skladu sa raspoloživim novcem od naplate kredita i prodaje imovine banke. Među neosiguranim depozitima najviše je novca javnog sektora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije