Traju punih 18 godina

Ljetni dani Duge i ove godine okupili na stotine djece

03.07.2018.
u 10:23

Već 18 godina u vrijeme ljetnih mjeseci u župi sv. Ivana apostola i evanđelista u Mostaru organizira se dvotjedno druženje djece pod nazivom Ljetni dani Duge, a ove godine održavaju se od 25. lipnja do 6. srpnja.

Za učenike od 5. do 9. razreda predviđen je prvi tjedan, a za one od 1. do 4. razreda drugi. - Danas je započeo drugi tjedan Ljetnih Dana Duge. Od 1. do 4. razreda uključeno je oko 370 djece. Prošli tjedan bilo je oko 250 djece. Bogu hvala! Ovi dani ispunjeni su molitvom, pjesmom, plesom, zabavom, grupnim radom, natjecateljskim igrama te raznim vrstama kreativnosti. Kao i svake godine predviđen je izlet u neku od okolnih župa. Ove godine idemo u župu Kruševo - govori za Večernji list don Mladen Šutalo, župnik župe sv. Ivana apostola i evanđelista iz Mostara.

Koliko je ova manifestacija popularna kod djece odnosno mladih govori podatak da dolaze čak i djeca iz drugih zemalja. - Ima čak djece iz Hrvatske koja ovdje imaju rodbinu ili prijatelje i dođu u Mostar za vrijeme manifestacije kako bi sudjelovala na njoj. Također, ima čak i djece koja svojim roditeljima ne daju da idu u Italiju, gdje inače žive, dok ne završi ova manifestacija i to je za njih nešto posebno, nešto što ih raduje, a za nas predstavlja krunu našeg rada - govori nam župnik Šutalo. Među mnoštvom djece ispred crkve zatekli smo i ovogodišnju supervizoricu Leonardu Anđelić koja nas je upoznala s detaljima ove manifestacije. - Podijelimo djecu u sedam duginih boja po dobi i spolu: ljubičastu, tamnoplavu, svijetloplavu, zelenu, žutu, narančastu i crvenu skupinu, a svaka boja ima svoju simboliku kao, primjerice, zelena koja je boja nade, crvena - ljubavi... Svako jutro u 8.30 dan počinje molitvom i pjesmom u crkvi, zatim nastavljamo zabavu na igralištu. Što se tiče igara, one su pretežito natjecateljskog karaktera, neke su na brzinu, neke na memoriju i slično. Nakon toga djeca imaju stanku i kreativni rad kako bi se odmorila i pokazala svoje sposobnosti na drugim poljima. Nakon toga imaju najčešće još jednu ili dvije igre, gdje se dodatno zabave i na kraju dana zbrojimo bodove i proglasimo pobjednika - kazuje nam Leonarda.

Ova manifestacija je ove godine postala punoljetna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?