Mirko Šarović

Ljude u BiH jedino mogu zadržati ekonomski napredak, investicije i brže približavanje EU

Mirko Šarović
24.11.2016.
u 13:17

Ukoliko budemo imali stabilnije društvo i institucije, i ako nam napredak bude prioritet, to će biti razlog građanima, a osobito mladima, da ostanu u ovoj zemlji – kazao je Šarović

Kako bi u narednim godinama BiH došla na prag Europske unije, bit će joj potrebne stabilne institucije koje će biti posvećene integracijskim procesima, izjavio je u četvrtak u Vitezu ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Sudjelujući u panelu "Europske integracije: Ekonomska politika BiH – izazovi, prilike, prijetnje" Poslovnog foruma koji se održava u organizaciji Gospodarske komore Federacije BiH, Šarović je istaknuo kako će BiH tek sada postati svjesna obveza koje njene vlasti imaju na europskom putu, podsjetivši da će početkom prosinca iz Europske komisije dobiti Upitnik na koji će odgovarati institucije na svim razinama vlasti u BiH.

Dodao je kako odgovaranje na Upitnik neće biti jednostavno jer će neka pitanja biti kompleksna te zahtijevati koordinaciju između svih razina vlasti i angažiranje prevoditelja.

Među pitanjima koje su postavljali sudionici Poslovnog foruma bilo je i ono koje se odnosi na odlazak stručnih mladih kadrova iz BiH, čiji se nedostatak već primjećuje u određenim gospodarskim oblastima, na što je Šarović ustvrdio kako ljude u BiH jedino mogu zadržati ekonomski napredak, investicije i brže približavanje EU.

- Ukoliko budemo imali stabilnije društvo i institucije, i ako nam napredak bude prioritet, to će biti razlog građanima, a osobito mladima, da ostanu u ovoj zemlji – kazao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Na Poslovnom forumu, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, sudjeluju predstavnici vlasti u BiH, akademske zajednice, te gospodarstvenici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije