Za 22 godine u FBiH uloženo 7.063,5 milijuna KM

Među najvećim ulagačima u posljednjih 20 godina u FBiH nema arapskih zemalja

18.12.2016.
u 09:00

S obzirom na trend rasta posjeta turista iz arapskih zemalja, posljednjih godina sve se glasnije govori i o velikim investicijama iz tih zemalja u BiH. Nerijetko se preko medija najavljuju spektakularni projekti i investicije, ali praksa govori da količina tih investicija i nije na razini koja se predstavlja javnosti.

Službeni pokazatelji

I dok službeno Sarajevo pozdravlja i raširenih ruku dočekuje investitore iz arapskih zemalja, službeni podaci govore da je u prošloj godini najviše u BiH investirala Hrvatska, ali ne samo u prošloj - upravo je Hrvatska posljednjih dvadeset godina imala najviše izravnih ulaganja u BiH, dok su iste iz zemalja Zaljeva minorne. Naime, federalna Vlada usvojila je izvješće o realizaciji izravnih inozemnih ulaganja u FBiH za 2015. u kojem je navedeno da su ona u FBiH iznosila 379,2 milijuna KM od ukupno 476,7 milijuna KM, koliko je realizirano u cijeloj BiH.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije