Međugorje

Međunarodni seminar okupio 200 bračnih parova iz 10 zemalja

međugorje
11.11.2016.
u 09:00

Sedamnaesti međunarodni seminar za bračne parove počeo je jučer u dvorani “Ivan Pavao II.” u Međugorju i trajat će do 12. studenoga. Ovaj tradicionalni skup okupio je 200 bračnih parova iz deset zemalja - Engleske, Belgije, Letonije, Ukrajine, Njemačke, Italije, Češke, Slovačke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na seminaru sudjeluju i grkokatolički svećenici iz Ukrajine koji imaju pravo na brak te su došli sa svojim bračnim suputnicama. Inače, ovaj trodnevni seminar odražava se pod motom “Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan” (Lk 6, 36) u Gospinoj školi. Tijekom ovih dana seminar će u svom sadržaju imati molitvu, predavanja, razgovor i sudjelovanje u večernjem molitvenom programu. Predviđena je također molitva na brdu Križevac i Brdu ukazanja te klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Na kraju će nazočni iznijeti svoja iskustva. Sve će završiti sv. misom. Koordinator seminara je fra Marinko Šakota. Predavači na seminaru su don Ivan Filipović i bračni parovi iz zajednice “Cenacolo”.

Svećenik don Ivan Filipović prvog je dana govorio u zajedništvu u bračnom životu istaknuvši kako je ono vrlo važno. Istaknuo je kako samoća dolazi kad se sruše svi mostovi u braku i uopće s prijateljima, te dodao kako se s ispovijedi i povratkom Isusu ti porušeni mostovi mogu popraviti. Inače, don Ivan Filipović rođen je 29. studenoga 1968. u Tomislavgradu (BiH), gdje su i korijeni njegove obitelji. Kao dijete s roditeljima se seli u Slavoniju (RH). Za svećenika je zaređen 17. srpnja 2004. godine u biskupiji Saluzzo, Italija, a uz dozvolu biskupa radi i djeluje u zajednici “Cenacolo” kojoj je posvetio život i u kojoj i danas živi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije