Ministar sigurnosti BiH

Mektić s mađarskim veleposlanikom: Unaprijediti suradnju sigurnosnih agencija

17.11.2017.
u 15:20

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić istakao je važnost razmjene tajnih podataka, prvenstveno u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Na to je ukazao danas na sastanku s veleposlanikom Mađarske u BiH Joszefom Negyesijem i policijskim atašeom Robertom Egrijem, s kojim je razgovarao o jačanju bilateralne suradnje u oblasti sigurnosti. 

Trenutno je u proceduri dva vrlo važna sporazuma o prekograničnoj suradnji te razmjeni tajnih podataka te je ukazano na potrebu što hitnijeg potpisivanja tih dokumenata, koji će značajno unaprijediti suradnju u sigurnosnih agencija BiH i Mađarske. 

Na sastanku je inicirano pokretanje procedure za potpisivanje sporazuma o policijskog suradnji, čime bi bili obuhvaćeni svi segmenti suradnje u toj oblasti.

Također, razgovarano je i o organiziranju zajedničkih obuka policijskih službenika te suradnji u oblasti zaštite i spašavanja, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije