Okučani

Milanović: Malo hrabrih ljudi se ovdje borilo, mi ostali smo bili na Zrinjevcu, u Ženevi...

okučani milanović
01.05.2021.
u 09:57

U Okučanima je nešto iza 8 sati počelo okupljanje povodom obilježavanja vojno-redarstvene akcije "Bljesak" kojom je prije 26. godina od okupacije oslobođena zapadna Slavonija.

Obilježavanje je započelo intoniranjem hrvatske himne.

Predsjednik Zoran Milanović održao je kratki govor nakon kojeg nije odgovarao na novinarska pitanja. - Na današnji dan prije sad već puno godina, hrvatski junaci su odlučnošću, znanjem, strpljenjem i hrabrošću oslobodili ovaj dio Hrvatske i nakon akcije Maslenica 1993. godine omogućili da se u kolovozu 1995. Hrvatska konačno spoji i oslobodi. To je bilo malo dobrih i malo hrabrih ljudi. Radilo se o stotinama, možda tisućama ljudi. Mi ostali smo bili na Zrinjevcu, u Ženevi, kadrovskim službama... A ovdje i na drugim bojištima Hrvatske borio se mali broj ljudi. Njima vječna slava i hvala - kazao je Milanović nakon polaganja vijenaca.

Policijski službenik Krešimir Šimić iz Slavonskog Broda, i sam sin poginulog hrvatskog branitelja, pročitao je imena 42 branitelja poginula u akciji Bljesak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?