Kiseljak

Milas i Bušić obećali potporu projektima za ostanak Hrvata

25.11.2016.
u 08:00

U sklopu posjeta BiH, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, i Zdravka Bušić, državna tajnica, boravili su i u Kiseljaku. Nakon srdačnog dočeka koji su im priredili domaćini Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Kiseljaka, i vlč. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije koja u kiseljačkom naselju Lug, uz potporu Vlade RH, gradi Dom za stare i nemoćne, investiciju čija se vrijednost mjeri milijunima KM, Milas i Bušić obišli su nekoliko lokacija. Uz domaćine, doček su svojim nastupom upotpunile i kiseljačke mažoretkinje. Prvo odrediše bilo im je gradilište Doma za stare i nemoćne koji će biti nazvan po drugom vrhbosanskom nadbiskupu dr. Ivanu Šariću Evanđelistu. U sklopu Doma za stare i nemoćne, objasnio im je vlč. Mirko Šimić, bit će izgrađeno i glavno skladište Caritasa, ali i drugi sadržaji poput vrtića.

- Za mene je središnja Bosna koju redovito posjećujem još od rata, kada me pokojni predsjednik RH Franjo Tuđman imenovao članicom Odbora za izgradnju bolnice u Novoj Biloj, područje u kojem se osjećam kao doma. No, uvijek iznova me oduševi srdačan doček ljudi ovog meni dragog kraja u kojem sam zbog povezanosti s ljudima, ali i prirodnih ljepota, i sama poželjela živjeti. Projekti koji se ovdje grade uz pomoć Vlade RH su odlični. Iako će neki kazati da je u pitanju Dom za stare i nemoćne, moje je mišljenje da tamo gdje su stariji, bit će i mladih koji će ih posjećivati. Bit će tu i radnih mjesta koja su glavni uvjet ostanka, kazala je uz ostalo, Bušić. Posjet Kiseljaku Milas i Bušić završili su obilaskom punionice mineralne vode “Tilea”, čiji su vlasnici goste upoznali s problemima na koje nailaze prilikom izvoza. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije