Konferencija Svjetske banke

Miličević iznijela glavne reformske prioritete Vlade FBiH

Jelka Milicevic
29.04.2016.
u 12:14

Kao glavne reformske prioritete Vlade FBiH u narednom razdoblju, ministrica je navela program zapošljavanja mladih bez radnog iskustva, upravljanje javnim financijama

Zamjenica premijera Vlade Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević od 26. do 28. travnja boravila je u Beču i sudjelovala na ministarskoj konferenciji u organizaciji Centra za reformu financijskog izvještavanja (CFRR) Svjetske banke, gdje se razgovaralo o ulozi financijskog izvještavanja u ekonomskom razvoju istočne, središnje i jugoistočne Europe.

Kako je priopćeno iz Federalnog ministarstva financija, na konferenciji je sudjelovalo oko 250 izaslanika, uključujući ministre financija, financijske regulatore, visoke državne dužnosnike, vodeće poslovne ljude i predstavnike akademske zajednice Europe i Središnje Azije te stručnjake glavnih međunarodnih i europskih institucija.

Ministrica Milićević je predstavila glavne napretke i načine izgradnje povjerenja postignute u oblasti financijskog izvještavanja u Federaciji Bosne i Hercegovine kroz promociju njegove upotrebe kao osnove za poticanje uključivog rasta, suštinskog na putu ostvarivanja prosperiteta i životnog standarda u rangu zemalja Europske unije.

Kao glavne reformske prioritete Vlade Federacije BiH u narednom razdoblju, ministrica je navela program zapošljavanja mladih bez radnog iskustva, upravljanje javnim financijama koje uključuju opredjeljenost Vlade za srednjoročni proračunski okvir, strategiju upravljanja dugom, program javnih investicija kao okvirni dokument dostupan ulagačima i široj javnosti, transparentan proračun, financijsko upravljanje i kontrola sukladno dokumentima politike financijskoga upravljanja i kontrole, jačanje interne revizije, te javne nabave usuglašene s EU legislativom i neovisnu vrhovnu reviziju, priopćeno je iz Ministarstva financija FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije