Vrijeme adventa

Milosno vrijeme poput došašća potiče nas raditi za bolji svijet

Fra Mario Knezović
02.12.2014.
u 10:35

Fra Mario Knezović kazao je kako Bog preko Crkve daje vrijeme priprave koje treba iskoristiti

Vrijeme je došašća i mnogi traže način da se još više približe Bogu te pripreme za rođenje Isusa Krista koje se slavi 25. prosinca. Mnogi vjernici su se jučer probudili prije šest sati te još sneni krenuli prema crkvama u svojim mjestima.

Odricanje od sna

Tradicionalno, krenuli su na mise zornice i odrekli se sna kako bi sudjelovali u molitvi. U BiH crkve su bile pune vjernika, a ono što je bilo posebno lijepo vidjeti su mladi, s obzirom da velik broj njih pohodi mise zornice. Fra Mario Knezović, istaknuti propovjednik, predavač, radijski voditelj i duhovnik mladih, kaže za Večernji list kako nas ovo vrijeme potiče da gradimo bolji svijet u kojem ćemo imati naklonosti za siromašne, malene, prezrene i odbačene. - Isus dolazi u ljudsku realnost. Za taj dolazak, za rođenje Isusovo - Božić, moramo biti spremni. Zato nam Bog preko Crkve daruje vrijeme priprave i pospremanja nutrine. To vrijeme treba iskoristiti. Svako vrijeme je dar i prilika za pomak na duhovnom i ljudskom području. Ako promašimo vrijeme priprave, onda i vrijeme slavlja nema svoj plod i odsjaj u nama. Ako ne živimo svaki trenutak budno, kako nas poziva Evanđelje, kako onda možemo biti aktivni svjedoci vremena i događaja. Zato vrijeme došašća živimo svjesno i s otvorenim duhom za Božja nadahnuća. Tek tada imamo pravo ići u susret Božiću s nadom u rođenje Isusa u našem srcu - govori fra Mario.

Naklonost za siromašne

Ističe kako nam je danas potrebna skromnost, samozatajnost i poniznost kakve je imala Marija. - Kao što se Gospa u svom srcu puna poniznosti pripravljala roditi, tako i mi danas u istom stavu trebamo iščekivati Isusovo rođenje. Upravo nam je potrebna ta Marijina skromnost, samozatajnost i poniznost ako želimo ubrati plodove Isusova rođenja. Milosna vrijeme poput došašća nas potiče raditi za bolji svijet u kojem ćemo imati naklonosti za siromašne, malene, prezrene, odbačene. Nikad ne smijemo zaboraviti da se Isusu nije rodio u palači nego u skromnoj štalici.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije