MOSTAR

Ministarstvo prosvjete HNŽ-a osuđuje svaki oblik nasilja nad nastavnicima

ilustracija
20.11.2018.
u 15:07

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a osudilo je pojavu incidenata i različitih oblika nasilja nad učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ostalim zaposlenicima unutar odgojno-obrazovnih institucija u Hercegovačko- neretvanskoj županiji te smatra nedopustivim svaki oblik nepoštivanja, maltretiranja, verbalnog i fizičkog nasilja nad prosvjetnim radnicima.

Učitelji kroz cijeli radni vijek svakodnevno ulažu veliki trud u razvijanje kompetencija i educiranje svojih učenika, konstantno radeći na unaprjeđivanju plemenite nastavničke profesije, a sve u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja i stvaranja prosperitetnih generacija.

S tim u vezi, učiteljska profesija zaslužuje veliki respekt roditelja i društva u cjelini, kojeg nažalost u današnjici manjka, priopćili su iz ministarstva.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a daje punu potporu svim zaposlenim u odgojno-obrazovnim institucijama da svoj rad obnašaju u uvjetima koji ni u kojem segmentu ne narušavaju njihovu sigurnost, dignitet, autoritet i odvijanje nastavnog procesa i rada.

Ministarstvo je također uputilo apel svim nadležnim institucijama i cjelokupnoj javnosti da zajedno jačaju i efikasnim mjerama zaštite nastavničku profesiju, koja predstavlja stup svakog demokratskog društva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije