NOVI TRAVNIK

Ministrica Pozder posjetila Novi Travnik, obišla i nekropolu Maculje

29.03.2024.
u 15:52

Federalno ministarstvo će pomoći projektima lokalne zajednice, najavila je u petak u Novom Travniku Nasiha Pozder, federalna ministrica okoliša i turizma, koja se u ovom bh. gradu sastala s načelnikom Stjepanom Dujom te posjetila nekropolu Maculje, koja je pod zaštitom UNESCO-a.

"Na lokalnim zajednicama je da kažu što su njihove stvarne potrebe. Uskoro će se na Vladi Federacije naći odluka o proglašenju općine gradom. Smatram da jedna lokalna zajednica, da bi postala grad, mora ispuniti puno toga. Ono što sam danas mogla čuti i vidjeti dijelom me uvjerilo u to da ovaj budući grad ima što za ponuditi", rekla je Pozder.

Kako kaže, Novi Travnik ima što za ponuditi i Ministarstvo će, koliko je to u mogućnosti, odgovoriti na zahtjeve iz ove lokalne zajednice.

"Nadam se da su projekti spremni i da ćemo svi uskoro moći vidjeti rezultate tih projekata", istaknula je ministrica.  

Načelnik Dujo naglasio je vrijednost kulturnih spomenika.

"Imali smo jedan konstruktivan razgovor o potencijalima Novog Travnika kao budućeg grada u Federaciji i onome što Novi Travnik može napraviti da poboljša ponudu u turističkom smislu u kontekstu spomenika koje baštini. Prije svega nekropole Maculje koja je pod zaštitom UNESCO-a, kao i spomenika na Smrikama, autora Bogdana Bogdanovića, ali i niz drugih stećaka na području Pavlovice i Rostova, na putnom pravcu prema Maculjama. Trebamo infrastrukturne projekte da bi svi posjetitelji mogli kvalitetno doći do spomenika", rekao je Dujo.

Pritom je napomenuo kako su kvalitetni projekti ključni.

Također je naveo da od federalne razine vlasti, kroz prijavu na buduće javne pozive, očekuje da im pomognu onoliko koliko budu kvalitetno pripremili projekte te osigurali sredstva i u vlastitom proračunu.

"Volim kazati da je stvar na nama. Koliko budemo spremni s kvalitetnom projektnom dokumentacijom, sredstvima u vlastitom proračunu, onda možemo očekivati i potporu viših razina vlasti", zaključio je načelnik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije