Desetljeće ljetnikovca Radobolja

Mjesto gdje se sljubljuju umjetnost i priroda

Foto: Stojan Lasić
1/4
07.05.2017.
u 18:30

 Ljetnikovac “Radobolja”, vlasništvo poznatog mostarskog poduzetnika Dinke Dike Slezaka, više od jednog desetljeća predstavlja raskošnu oazu mira u koju često svraćaju putnici namjernici iz cijeloga svijeta. Ljetnikovac, kroz koji protječe čista rijeka Radobolja po kojoj je dobio ime, izgrađen je u prigradskom naselju Ilići kod Mostara. Kada smo zadnji put radili reportažu iz ovog prekrasnog ambijenta, a bilo je to prije dobrih desetak godina, pored prirode, divili smo se umjetnicima iz zemlje i svijeta, koji su svaki na svoj način ostavili svoj trag na tom prostoru. Uz to, posebno nas je dojmila domaćinska atmosfera i susretljivost osoblja te vrhunska gastronomska ponuda.

Humanitarne akcije

U proteklih deset godina ovaj kutak u Ilićima kraj Mostara, bio je mjesto okupljanja kipara, slikara, pjevača, glumaca... Tu su se priređivali koncerti, likovne kolonije, proslavljali poslovni i sportski uspjesi. Ljetnikovac je spremno pružao potporu i humanitarnim akcijama kao što su primjerice one za dogradnju Kliničke bolnice Split i za dječje domove u Međugorju i Mostaru te za izgradnju Banke koštane srži. I večernjakovci su tu rado navraćali, zbrajajući dojmove s Večernjakova pečata ili radeći intervjue s poznatim osobama poput Zdravka Čolića, Kemala Montena, Zijaha Sokolovića, Željka Samardžića, Hame Ibrulja, Halila Tikveše i brojnih drugih umjetnika i estradnjaka koji su tu rado boravili.

I danas zatičemo istu sliku zelenila, miris cvijeća, pokošene trave i tek dozrelih trešanja. Vlada apsolutni mir, samo se čuje šum rijeke Radobolje i poj raznih vrsta ptica.

I, da u međuvremenu je tu sagrađena velika svečana dvorana za svadbe i za veće domjenke i proslave do 500 uzvanika. Bajkovito mjesto za početak čarobne priče ili za primjerice proslavu naslova prvaka na sad već tradicionalnoj “Noći plemića”.

- Ovdje nam dolaze mladenci iz cijele Hercegovine i Republike Hrvatske. Ljetnikovac Radobolja je kao stvoren za sve koji žele nešto drukčije i ljepše, ljubaznu i diskretnu uslugu u savršenom ambijentu za dane koje žele zauvijek pamtiti. Evo primjerice već idućeg tjedna imamo svatove, čak tri dana za redom - petak, subota i nedjelja i mi sve spremno dočekujemo.

Različite namjene

Uistinu je veliki interes za proslavu vjenčanja, ali i za maturalne večeri i razne druge obljetnice, obiteljske proslave prigode poput krštenja i rođendana ili pak poslovnih druženja - kazuje nam naš ljubazni domaćin Miran Knezović, dodavši kako već za 2018. godinu imaju priličan broj rezervacija za svatove.

Dosad je ovo mjesto posjetilo preko 100 000 posjetitelja, gostiju, prolaznika i prijatelja koji su u ovih deset godina postojanja ljetnikovca Radobolja jednom ili više puta udisali njegovu ljepotu, uživali njegovo gostoprimstvo, veselili njegove radosti. Ljetnikovac već nosi sobom paradigmu bogatog kulturnog središta, umjetničkog mecene, opuštajućeg i zabavnog ambijenta s izobiljem hercegovačkih gurmanluka zalivenih vrhunskim domaćim i svjetskim vinima. Kako će se ljetnikvac Radobolja dalje razvijati, a prostora za širenje ima, to još nitko ne zna.

“Postoje različite vizije kako dodatno oplemeniti ovaj prostor, učiniti ga još sadržajnijim, a da istodobno ne narušimo ono iskonsko u njemu. Nismo još sigurni jer i ovo što je do sada učinjeno radilo se nekako spontano pa prepustimo vremenu njegov budući izgled i namjenu” - zaključio je na koncu naš domaćin Miran, s kojim se pozdravljamo, do neke druge prigode

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije