ostvario svoj san

Mladić iz BiH dobio punu stipendiju za Princeton sveučilište

Edin Hasanović
FACEBOOK
12.07.2023.
u 18:45

Zahvaljujući svojim rezultatima i predanim radom, dobio je ponudu za punu stipendiju od četiri čuvena američka sveučilišta, no odlučio se za Princeton

Mladi Tuzlak Edin Hasanović dobio je punu stipendiju na jednom od najprestižnijih sveučilišta Princeton te tako ostvario svoj san.

Edhem Eddie Čustović, profesor u Melburnu i jedan od osnivača BH Futures Foundation, često piše o uspjesima ljudi iz BiH u inozemstvu, pa je podijelio i ovu priču.

- Mladi Tuzlak Edin Hasanović ostvario san: dobio je punu stipendiju na jednom od najprestižnijih sveučilišta, Princeton. Edin je završio je Elektrotehničku škola Tuzla. U želji da nastavi svoje obrazovanje na najprestižnijim sveučilištima, odlučio je upisati studij računarlnih znanosti i financija na Princeton sveučilištu u New Jersey-u. Tijekom osnovne i srednje škole, aktivno je sudjelovao na raznim natjecanjima i hackathonima, posebno iz oblasti matematike, programiranja i engleskog jezika. Njegovo angažiranje rezultiralo je visokim plasmanima na federalnoj i državnj razini, kao i učešćima na regionalnim natjecanjima.

U procesu prijave na sveučilište u Americi, uspješno je položio TOEFL - Test of English as a Foreign Language sa izvrsnim 117/120 bodova i SAT - Scholastic Aptitude Test sa nevjerojatnih 1550/1600 bodova. Zahvaljujući svojim rezultatima i predanim radom, dobio je ponudu za punu stipendiju od četiri čuvena američka sveučilišta, prenosi Avaz

Nna kraju je odlučio prihvatiti ponudu od Princeton sveučilišta zbog izuzetno jakog i prestižnog programa računalnih znanosti koji nude. S ponosom se sada priprema za svoje buduće studije na Princetonu, gdje će imati priliku dalje razvijati svoje vještine, stjecati nova znanja i surađivati sa ostalim studentima. Motiviran je da iskoristi sve mogućnosti koje mu Princeton pruža kako bih postao stručnjak u svojoj oblasti i pridonio inovacijama i napretku u industriji i Bosni i Hercegovini, napisao je Čustović uz čestitke Edinu na velikom uspjehu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?