Zrinjski bi se neko vrijeme mogao mučiti s trenažnim procesom

Mostarci se vratili treninzima, posljedice nedavne viroze još vidljive

09.09.2023.
u 18:31

U Zrinjskom će neko vrijeme vjerojatno biti narušen trenažni proces. Mostarci su opet počeli s treninzima, ali situacija je daleko od idealne. Premda u klubu to ne žele potencirati, prvu momčad vjerojatno u dogledno vrijeme očekuju problemi.

Bili na infuziji

U klubu se nisu pretjerano žalili. Ipak, prvi treninzi pokazali su kako stanje nije najbolje te kako će igračima ipak trebati neko vrijeme da uđu u pravi ritam. Oni su zbog nedavne bolesti (viroze) neko vrijeme preskakali treninge, neki od njih su jako loše prošli. Pojedini su Plemići danima bili na infuziji te je, zapravo, upitno tko će sve od njih biti u optimalnoj formi, prvenstveno za zaostalu utakmicu 1. kola Premijer lige BiH s Posušjem (13. rujna). Za taj je susret upitan i kapetan momčadi Nemanja Bilbija koji će samo dva dana prije (11. rujna) biti s nogometnom reprezentacijom BiH na Islandu.

- Našli smo se u neobičnoj situaciji. Više od deset igrača nedavno je osjetilo probleme. Nismo mogli odigrati utakmicu sa Širokim, igrači su bili na infuziji. Manje-više svi su se oporavili, ali nije to onako kako bi trebalo i nadam se da ćemo sljedećih dana doći u normalu i do Posušja biti zdravi i spremni za nova tri boda. Sigurno da nas je to poremetilo. Trebali smo imati drukčiji ritam treninga. Prilagodili smo se na vrijeme, ostali smo u nekim okvirima koje smo planirali. Imamo nekoliko dana do utakmice s Posušjem i nadam se da će sve biti u redu - kazao je nakon prvih treninga, nakon prisilne stanke, trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Zrinjski je u međuvremenu potpisao nekoliko igrača koji bi trebali proširiti konkurenciju. Radnić, Lukanić i Balić trebali bi donijeti dodatnu kvalitetu momčadi, ali to ne znači kako mogu igrati odmah. Ako njima još dodamo Bradarića, pa i nedovoljno spremne Stanića i Marina, može se kazati kako Zrinjski ima niz igrača koji tek s vremenom mogu pomoći. Svi oni bit će potrebni treneru Renduliću, ali na koga će moći brzo ozbiljno računati, možda će se znati tek u idućim danima. Zrinjski će uskoro igrati na trima frontama, a iako brojem ima veliki broj igrača, može se opet dogoditi da glavninu tereta nose isti nogometaši.

- Rekli smo da smo se, s obzirom na jak intenzitet utakmica, jak ritam, morali pojačati. Doveli smo tri igrača, svi imaju kvalitetu. Radić nije nastupao u posljednje vrijeme, Lukanić je malo participirao u Dinamovoj jeseni, Balić je bez kluba od svibnja. On je bio u trenažnom procesu, ali ne onako kako zahtijeva profesionalni klub. Nije u izdanju u kakvom bi trebao biti, ali dobro, bitno je da je zdrav i vjerujem kako će i on, kao i ostali, podizati formu - optimističan je bio Rendulić.

U Zrinjskom nemaju mnogo vremena. Utakmicu s Posušjem igraju u srijedu, 13. rujna (18.30). Nije ni fer da se Zrinjski vadi na izostanke, utakmica s Posušjem odgođena je kako bi Mostarci u ranoj fazi sezone imali komfor igranja samo europskih utakmica. Za Zrinjski će već ogled s Posušjem biti dobar test trenutačnih mogućnosti, a brzo nakon toga dolaze nove važne utakmice. Ipak, sada je fokus na oporavku momčadi, kao i na ciljanoj pripremi za utakmicu s Posušjem.

Idemo po pobjedu

- Imali su dosta nesreće, autogolova, nespretnih okolnosti. Zadržali su momčad iz prošle sezone, došli su im Kamenar i Mandić, koji su prije igrali kod nas. Igraju dobro i čeka nas zahtjevna utakmica. Mi smo svjesni kvalitete i svaku utakmicu idemo po pobjedu, tako je i ovaj put, od prve minute idemo po pobjedu - zaključio je Rendulić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije