sutra sjednica

Na dnevnom redu Doma naroda BiH izmjene Zakona o sigurnosti prometa

06.12.2017.
u 16:45

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebao razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH, čiji je predlagač Zastupnički dom državnog parlamenta.

Predloženim zakonskim rješenjem se, između ostalog, predviđa da vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila imaju pravo prvenstva nad vozilima pod pratnjom.

Pred izaslanicima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama BiH, koji će biti razmatran u prvom čitanju, a čiji je predlagač Zastupnički dom.

Također, izaslanici bi trebali razmatrati i principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, koji je također predložio Zastupnički dom državnog parlamenta.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj Ministarstva sigurnosti BiH o trendovima migracija i aktivnostima na zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda migranata i tražtelja azila.

Iako nije u ranije predloženom dnevnom redu sjednice, nije isključena mogućnost da sutra na sjednici bude razmatran set zakona o trošarinama koji je jučer dostavljen u parlamentarnu proceduru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?