Anis Ajdinović

Na graničnim prijelazima izdano 20.157 rješenja o izolaciji

granica
31.03.2020.
u 21:40

Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) nastavlja intenzivno provoditi mjere na suzbijanju širenja koronavirusa COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine u skladu s naredbama mjerodavnih tijela u BiH/FBiH.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović  objavio je podatke o postupanju federalnih sanitarnih inspektora zaključno s 30. ožujkom.

Ajdinović podsjeća, da je od nedjelje, 15. ožujka, po donošenju odluke o obaveznom sanitarnom nadzoru svih državljana BiH, Federalna uprava za inspekcijske poslove rasporedila je inspektore iz svih 10 inspektorata na granične prijelaze, gdje trenutno 86 federalnih inspektorica i inspektora u tri smjene vrše 24-satnu sanitarnu kontrolu putnika pri ulasku u BiH/Federaciju BiH.

- Zaključno s 30. ožujkom, prema do sada dostupnim informacijama, federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali su ukupno 20.157 rješenja o stavljanju putnika/lica pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na period od 14 dana. Nadzorima i mjerama je, prema do sad dostupnim podacima, obuhvaćeno i ukupno 2.436 osoba - državljana BiH s prebivalištem u RS koji su u BiH ušli preko graničnih prijelaza koji se nalaze na području FBiH, te su podaci - popisi s imenima, prezimenima, i adresama osoba blagovremeno dostavljeni Inspektoratu Republike Srpske na daljnje postupanje i provođenje mjera izolacije. Isto vrijedi i za 249 osoba – državljana BiH s prebivalištem na području Brčko Distrikta, za koje su podaci dostavljeni Inspektoratu Brčko Distrikta - kazao je  Ajdinović.

Podsjeća da danas ističu mjere iz 1.671 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni inspektori, čime je do sad za ukupno 5.839 osoba isteklo razdoblje obvezne izolacije u trajanju od 14 dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije