Bosanska Krupa

Na uređenju okoliša angažirali nezaposlene, svakom po 1000 KM

18.04.2023.
u 21:04

Na području Bosanske Krupe počela je realizacija programa javnih radova "Javnim radom za zajednicu i čist okoliš". Programom javnih radova predviđeno je da nezaposlene osobe s područja Grada Bosanska Krupa s gradskim službama, poput JKP "10. juli", Kanu-kluba "Kormoran" i ŠGD "Unsko-sanske šume" u predstojećem razdoblju očiste i urede obale rijeke Une, Male ade, utvrdu Stari grad te ulaz u izletište Šujnovac.

Njima će po okončanju radova biti isplaćena naknada u iznosu od 1000 KM. Program javnih radova inicirao je gradonačelnik Armin Halitović nakon što su Bosansku Krupu u prethodnom razdoblju zadesile poplave koje su iza sebe ostavile goleme količine otpada na obalama Une.

- Ovisno o vremenskim uvjetima, u predstojećih mjesec dana kroz program javnih radova planiramo očistiti obale rijeke Une od Grmuškoga mosta do Bosanske Otoke jer su poplave iza sebe ostavile golemu količinu smeća. Osim obala Une, očistit ćemo i utvrdu Stari grad, Male ade te ulaz u Šujnovac. Vjerujem da ćemo s JKP "10. juli", Kanu-klubom "Kormoran" i ŠGD "Unsko-sanske šume" uraditi kvalitetan posao kao što smo uradili i u prethodnim godinama - izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Armin Halitović.

Podsjećamo da je ranije ove godine Služba za spašavanje na vodi i pod vodom s JKP "10. juli", Kanu-klubom "Kormoran" i volonterima već započela čišćenje 25 kilometara obale rijeke Une od Grmuškoga mosta do Bosanske Otoke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?