banja luka

Na zahtjev Milorada Dodika, počela posebna sjednica Narodne skupštine RS

20.06.2022.
u 11:28

Počela je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) u Banjoj Luci, sazvana na zahtjev člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Skupština se treba izjasniti nakon odluke tročlanog Predsjedništva BiH, donesene 8. lipnja uz Dodikovo protivljenje, koja nalaže pokretanje postupka pregovora između Bosne i Hercegovine i Velike Britanije radi zaključivanja sporazuma o partnerstvu, trgovini i suradnji.

Dodik je ovu odluku državnog predsjedništva proglasio štetnom po vitalne interese Republike Srpske, jednog od bh. entiteta, zatraživši da se o tome izjasni i entitetska skupština.

Članovi NSRS će se po okončanju rasprave na današnjoj sjednici izjašnjavati o Dodikovom proglasu.

Velika Britanija je u aprilu ove godine objavila da uvodi sankcije Miloradu Dodiku, kao i predsjednici RS-a Željki Cvijanović. Prema obrazloženju britanske ambasade u BiH, razlog za sankcije je njihov pokušaj narušavanja legitimiteta i funkcionalnosti države Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije