Željka Cvijanović

Nepotrebna vriska, dreka i galama iz Sarajeva u vezi s referendumom

Željka Cvijanović
02.09.2016.
u 13:01

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović poručila je danas da će referendum o Danu Republike biti održan 25. rujna i da Republičko povjerenstvo za provođenje referenduma zna što su njezini naredni koraci nakon odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da joj ne ustupi biračke popise. 

"Odluka SIP-a je samo još jedna u nizu opstrukcija koje se događaju i koje nastoje zaustaviti sve aktivnosti u vezi s referendumom. Naše Republičko povjerenstvo ima jasan stav i oni znaju kakva je procedura. Sigurna sam da su ispoštovali procedure i da tu nema mjesta ni za kakve kvalifikacije kakve je dao SIP", rekla je Cvijanović novinarima u Tesliću, javlja Srna. 

Cvijanović je istaknula da je Srbija donijela jedinu ispravnu i logičnu odluku kad je riječ o referendumu u Srpskoj, apsolutno očekivanu, a način kako mediji interpretiraju određene stvari prepušta njima. 

"Ovo je dobra odluka. Srbija je na liniji svega što su njihovi visoki dužnosnici govorili u prethodnom razdoblju i što je ispravno, a to je da se ne miješaju u unutarnja pitanja RS i BiH, niti bilo koje druge države", rekla je Cvijanovića. 

Ona je uvjerena da tamošnje vlasti apsolutno razumiju što je to iniciralo i potaknulo da se posegne za referendumom, te da razumiju što su to nacionalni interesi, ali su isto tako odlučili ne miješati se. 

"Važno je da postoji zajedništvo na razini RS, da su sve političke stranke jasno manifestirale svoj stav, da je Narodna skupština RS u skladu s tim stavom donijela odluku da se ide u referendum koji nema nikakvu namjeru bilo koga ugrožavati", istaknula je Cvijanović. 

Ona smatra da je nepotrebna sva "vriska, dreka i galama koja dolazi iz Sarajeva od bošnjačkih političara koji vrše pritisak na međunarodnu zajednicu", kao i da su bespotrebna bilo kakva upozorenja da nitko neće tolerirati bilo kakvo odvajanje i slično. 

"Ovaj referendum nema veze s bilo kakvim odvajanjem već se nastoji i uspjet će se osigurati upravo provođenje odluke Ustavnog suda, rezultirati će određenim aktima, osigurati će sigurnost tog datuma, a isto tako izvršit će se sve one formalno-pravne izmjene koje su potrebne i koje se od nas traže", rekla je Cvijanovića. Ona je naglasila kako nema razloga ni za kakvu paniku, niti bojkot. 

"Ovo je odluka Narodne skupštine RS koja je jedina može i promijeniti", dodala je Cvijanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije