cbbih

Neto devizne rezerve krajem novembra 15,9 milijardi KM

CBBiH
30.12.2022.
u 10:10

Financijsko stanje neto strane aktive Centralne banke, kako se dodaje u izvješćju, 30. studenoga ove godine iznosi 462.363.000 KM i u potpunosti je osigurana stabilnost domaće valute

Neto devizne rezerve Centralne banke BiH (CBBiH) na kraju studenoga ove godine iznosile su 15,9 milijardi KM. U izvješću o poštovanju aranžmana valutnog odbora CBBiH se navodi da 30. studenoga ove godine neto devizne rezerve Centralne banke, izračunate kao razlika službenih deviznih rezervi i obveza prema nerezidentima, iznose 15.904.380.000 KM.

Financijsko stanje neto strane aktive Centralne banke, kako se dodaje u izvješćju, 30. studenoga ove godine iznosi 462.363.000 KM i u potpunosti je osigurana stabilnost domaće valute u skladu sa Zakonom o Centralnoj banci BiH. 

Neto strana aktiva predstavlja dio službenih deviznih rezervi, koje se mogu koristiti samo za namjene i potrebe određene Zakonom o CBBiH.

Izvješće o poštivanju aranžmana valutnog odbora CBBiH se izrađuje da bi se osigurale financijske informacije o održavanju stabilnosti domaće valute i službenim deviznim rezervama CBBiH u skladu sa Zakonom o Centralnoj banci BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?