Željka Cvijanović

Ne planira se "zaključavanje" u RS, bilo bi pogubno još gušiti gospodarstvo

Željka Cvijanović
20.11.2020.
u 19:39

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da, iako je povećan broj zaraženih koronavirusom, u Srpskoj nije u planu "zaključavanje", te kako treba kontrolirati provodivost mjera koje su na snazi.

"Naša namjera je da sada ništa ne zaključavamo, da sve ostane funkcionirati i raditi, ali da imamo propisane mjere kojih se moramo pridržavati", rekla je Cvijanović za BHRT. 

Ona je ocijenila kako bi bilo pogubno još više gušiti gospodarstvo.

"Ako se dogodi slučajno najgori scenarij, onda idete spašavati ljude i pribjegavate bilo čemu", pojasnila je Cvijanović. Ocijenila je kako je Vlada RS u potpunosti odgovorila na sitaciju izazvanu koronavirusom, te se zdravstveni sektor uspješno bori s ogromnim teretom.

Cvijanovićeva je rekla da kriza nosi sa sobom različite izazove, uključujući i političke.

"Ono što smo mi vidjeli u razvijenim zemljama i u njihovim zdravstvenim sistemima bio je alarm koji je nas mobilisao. Živimo u zemlji koja je manje razvijena, sa nižim standardom i sa manjim mogućnostima kada je u pitanju zdravstveni sektor, ali smo odreagovali mnogo bolje nego neke druge razvijenije zemlje", rekla je Cvijanovićeva za BHT i dodala da zdravstveni sektor nosi ogroman teret.

Naglasila je da se građani većinom odgovorno ponašaju, te je poručila da, zbog sve većeg broja zaraženih, odgovornost mora biti još veća.

"Strašan teret nose naši zdravstveni radnici. Oni su heroji našeg doba, jer je ovo, nakon rata, najstrašnija situacija", rekla je Cvijanović.

Kaže kako najveća nepoznanica to što nije moguće znati koliko će trajati situacija izazvana covidom 19.

Poručila je da će oporavak od pandemije trajati dugo u svim zemljama u svijetu, pa i u Republici Srpskoj.

Predsjednica RS je rekla kako je na početku krize bilo zajedničkih djelovanja s Federacijom BiH, ali da sada nema zajedničkih aktivnosti, jer su oba entiteta kreirala svoje mjere za suzbijanje širenja virusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?