Mektić i Rusten

Norveška nastavlja pružati podršku BiH u oblasti sigurnosti

mektic
03.02.2017.
u 15:46

Norveška će nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini u oblasti sigurnosti i pravosudnog sustava, posebno u oblastima koje su važne za dostizanje europskih standarda i euroatlantske integracije, istaknuto je tijekom današnjeg sastanka ministra sigurnosti Dragana Mektića i veleposlanice Norveške u BiH Guri Rusten.

Ministar Mektić je naglasio opredjeljenost Ministarstva za ispunjavanje što više europskih standarda i jačanje vladavine prava kroz konkretne rezultate u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, kako bi građani uvidjeli pozitivne strane ovih integracija.

Ukazao je da su na ostvarivanje ovih ciljeva u proteklom razdoblju značajno utjecale razotkrivene opstrukcije čelnih ljudi u pravosuđu, što iziskuje da se kod izbora nositelja pravosudnih institucija vodi računa o kvalitetu i odlučnosti kandidata za istinsku borbu protiv najsloženijih kriminalnih i koruptivnih djela.

Tijekom sastanka razgovarano je i o zajedničkoj borbi protiv terorizma, te mogućnostima suradnje Ministarstva i Veleposlanstva Norveške na projektima deradikalizacije grupa i pojedinaca, priopćeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije