sastanak

Novalić primio novoimenovanog veleposlanika BiH u Pakistanu Sakiba Forića

18.07.2017.
u 12:44

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, novoimenovanog veleposlanika Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Sakiba Forića u okviru završnih priprema za njegov odlazak i stupanje na dužnost.

Forić je Novalića upoznao o planovima i aktivnostima diplomatskog angažmana u zemlji prijema, te istaknuo da dvije zemlje imaju dobre prijateljske odnose koje treba održavati. Bh. diplomata je naglasio da će tijekom angažmana nastojati razvijati ekonomsku suradnju, za što postoje brojne mogućnosti.

Govoreći o razvoju suradnje u namjenskoj industriji, premijer Novalić je rekao da je Pakistan zemlja od velikog interesa za BiH i posjeduje tržište na koje se, u još većoj mjeri, mogu plasirati bh. proizvodi. Federalni premijer je naglasio i mogućnost unapređenja odnosa BiH i Pakistana u oblasti turizma, kao i metalne i tekstilne industrije, u čemu uloga diplomacije ima presudan značaj.

Premijer Novalić je poželio bh. diplomati puno uspjeha u predstavljanju naše zemlje, uz uvjerenje da će u Pakistanu i Afganistanu, gdje će biti nerezidentni veleposlanik, interese Bosne i Hercegovine zastupati na najbolji mogući način, priopćeno je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?