Federalni štab civilne zaštite

Novčana pomoć za četiri Županije i općinu Glamoč

novčana pomoć
VL FOTO
30.11.2015.
u 15:45

Danas je u Sarajevu održana 22. redovna sjednica Federalnog štaba civilne zaštite, kojom je predsjedavala zapovjednica Jelka Milićević.
Na sjednici su, pored redovnih pitanja iz nadležnosti FŠCZ iz oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, razmatrane i aktivnosti koje će biti poduzimane u narednom periodu.
Između ostalog, usvojen je Izvještaj o izvršenju operativnog plana neutralizacije i uništavanja neeksplodirane avionske bombe AN M116A1, sa upaljačem M116, koja je nedavno pronađena u Bosanskoj Otoci (općina Bosanska Krupa), te ocijenjeno da je ovaj zadatak veoma uspješno obavljen.
Na osnovu prijedloga Federalne komisije za procjenu šteta, usvojen je Izvještaj o utrošku sredstava dodijeljenih Odlukom FŠCZ o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta općini Pale FBiH, u iznosu od 30.000 KM.
Komisija je predložila, a FŠCZ usvojio i odluke o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta na individualnim stambenim objektima općinama Posavske, Tuzlanske, Zeničko-dobojske i Srednjobosanske županije u ukupnom iznosu od 1.385.000 KM. 
Od ovog iznosa je općinama Posavske županije odobreno 365.000 KM, Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije po 500.000, a Srednjobosanska županija za općinu Travnik 20.000 KM.
Također, za sanaciju šteta na individualnim stambenim objektima je općini Glamoč dodijeljeno 20.000 KM jednokratne pomoći, priopćeno je iz Federalnog štaba civilne zaštite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije