PROGNOZA

Nove snježne padaline u BiH očekuju se već sutra

Snijeg u Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
27.01.2014.
u 09:31

Najniža temperatura jučer ujutro je u 7 sati izmjerena na Bjelašnici – 17 Celzijevih stupnjeva

Za gotovo sve regije u BiH jučer je bio na snazi narančasti meteoalarm koji označava vrlo niske temperature i vrijeme koje je opasno za zdravlje. Meteorolozi su oznaku žutog upozorenja dali samo za mostarsku, kao i trebinjsku regiju. Najniža temperatura jučer ujutro je u 7 sati izmjerena na Bjelašnici – 17 Celzijevih stupnjeva, na Sokocu – 13, dok je i u Doboju bilo – 12. Ipak, nekoliko sati poslije došlo je do blagog porasta temperatura, ali će se tijekom dana i dalje zadržati hladno vrijeme. Po podacima Hidrometeorološkog zavoda RS-a, u 10 sati je u RS najhladnije bilo na Čemernu, minus 10 stupnjeva. Danas se prijepodne očekuje novo naoblačenje sa zapada.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između – 12 i – 6 °C, na jugu Hercegovine od – 3 do 2 °C, na planinama temperatura zraka do – 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između – 4 i 1 °C, na jugu Hercegovine od 4 do 8 °C. U utorak se u BiH očekuje oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovine kiša, u ostalim područjima snijeg. Očekuje se između 5 i 20 centimetara novog snijega. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između – 9 i – 4 °C, na jugu Hercegovine od 0 do 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između – 5 i – 1 °C, na jugu Hercegovine od 4 do 8 °C. U srijedu, 29. 1. 2014, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. (mm)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije