DALIPAGIĆ:

Načelna suglasnost o načinu izrade strateških dokumenata

Dalipagić
10.03.2016.
u 11:36

Jučer u Sarajevu je održan sastanak zamjenika ministra komunikacija i prometa BiH Saše Dalipagića sa ministrima resornih entitetskih ministarstava Denisom Lasićem i Neđom Trninićem te predstavnicom Vlade Brčko Distrikta Sanjom Alatović.

Glavna tema sastanka je bila izrada strategije prometa i akcijskog plana za provedbu iste.

BiH je, obzirom na novi pristup Europske komisije u odnosu na korištenje sredstava iz fondova EU namijenjenih za podršku prometnom odjela, u obvezi da kao preduvjet za podnošenje zahtjeva za pristup sredstvim iz IPA II fonda izradi strateške dokumente i akcijski plan za provedbu istih.

Ministri su postigli načelnu suglasnost oko načina izrade strateških dokumenata, na način da bi u izradi istih sudjelovale institucije na svim razinama vlasti, županijskoj, entitetskoj, razni Brčko Distrikta i državnoj razini. Naglašeno je kako se radi o jako opsežnom poslu i kratkim rokovima za realizaciju, ali će se poduzeti dodatni angažman kako bi se blagovremeno realizirala izrada strateških dokumenata.

Očekuje se uskoro potvrda načelno zauzetih stavova i početak izrade strateških dokumenata u području prometa, kako bi BiH do summita u Parizu planiranog za 04.07.2016. godine imala ispunjene preduvjete potrebne za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava iz fonda IPA II.

Na sastanku se razgovaralo i o potrebi poboljšanja zastupljenosti entitetskih predstavnika u radu SEETO-a i drugim međunarodnim organizacijama te otvorenim pitanjima u području licenciranja prijevoznika u međunarodnom prijevozu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?