Veleposlanik Nicola Minasi:

Obilježavanje Dana Republike Italije usmjereno na akciju solidarnosti

01.06.2020.
u 13:06

Talijanski veleposlanik u BiH Nicola Minasi prezentirao je inicijative Veleposlanstva Italije u Sarajevu kojima će obilježiti Dan Republike Italije, 2. lipnja.

- Ove godine izvanredna situacija nas primorava odgoditi proslave i prijeme. Zato smo odlučili da proslavu Dana Republike Italije usmjerimo prema akciji solidarnosti u nadi da ćemo uspjeti izvući osmjeh na lica onima koji teško proživljavaju ovaj period. Ovo je poziv na susret na kojem slavimo i jačamo naš osjećaj pripadnosti jednoj zajednici vrijednosti: vrijednosti demokracije, slobode i solidarnosti - rekao je veleposlanik Minasi.

Kako naglašava 2. lipanj obično je 'prilika za okupljanje talijanske zajednice i za zajedničku proslavu talijanskog praznika s predstavnicima države koja nas ugošćuje, Bosne i Hercegovine i s prijateljima iz međunarodne zajednice'.

-  Ovaj 2. lipanj bit će različit od prethodnih, ali jednako bogat inicijativama i značenjem - istaknuto je.

Prije svega, Veleposlanstvo Italije ponudit će specijalnu emisiju “Radio Italia”, koja će se emitirati od 16 do 18 sati na valovima Radija Sarajevo, Radija Gradiška, Radija Gradska Mreža Zenica, Radija Kameleon Tuzla i na portalima CerebraNGO i BanjaLuka Mladi. Navečer (u 21.00 sat) BHT1 će prikazati film “Benvenuti al Sud” (Dobrodošli na jug).

Tokom cijelog dana volonteri talijanskih nevladinih organizacija koje rade u Bosni i Hercegovini dijelit će besplatne obroke osobama u stanju potrebe u javnim kuhinjama u Banjoj Luci, Mostaru, Sarajevu, Tuzli i Zenici, kao znak solidarnosti i kao zamjena za prijem koji tradicionalno organizira ambasada.

-Veleposlanik Minasi osobno će biti prisutan u Caritasu na Stupu, počevši od 10.30 sati, da bi se pridružio volonterima koji će dijeliti obroke - istaknuto je U priopćenju Veleposlnstva Italije u BiH.

Predsjedništvo Republike Italije omogućit će večeras (u 18.45 sati) praćenja uživo, putem streaminga sa internet stranice www.quirinale.it, tradicionalnog koncerta iz Palate Qurinale

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije